Driver dagg faller regn

driver-dagg-faller-regn

Dagg. Foto: Hans Melin

 

Så här i melodifestivalens slutspurt kan det vara på sin plats för lite melodiska tillbakablickar. Vi minns väl alla den stora slagdängan ”Driver dagg faller regn”, som framfördes av Andreas Lundstedt i melodifestivalen 1996. Låten hamnade tvåa och fick se ”Den vilda” fara hela vägen till Oslo istället.

 

På den tiden detta begav sig valdes låtarna av en jury på sju man varav fyra var bevisligen musikkunniga, till skillnad från idag då 650 000 halvberusade svenskar försöker knappa in rätt siffror i sin överlägset smarta telefon.

Låten, liksom tex den mer kända Breakfast at Tiffany’s, delar titeln med en gammal långfilm. Filmen från 1946 är en sorglig historia som handlar om oäktingen Jon spelman och dennes upptåg.

 

För er som ändå inte kommer ihåg sången så kan vi bjuda på några strofer.

 

Tittar mig i spegeln
Någonting har hänt
Var tog allting vägen som vi känt?

 

Om det finns en framtid, hur ska den se ut?
När allt som var för evigt tagt slut.

 

Spelade ett spel
Jag gav mitt ord att jag var din.
Hur blev allt så fel?
Jag såg tårar på din kind.

 

Om jag kunde svara, ooh, ser jag dig igen.
Om nån kan förklara, driver dagg faller regn.
Vad som än har varit, ooh, vad som än har hänt.
Om nån kan förklara, driver dagg faller regn.
Faller regn.

 

Du gillar kanske också...